Aanpak en technieken

Susanne de Jong hanteert een integrale aanpak. Dat wil zeggen dat zij altijd kijkt naar de hele mens (dus niet alleen de klacht) en welke behandelwijzen aansluiten bij jou als persoon, je klachten en je wensen. Ze maakt gebruik van methodes die in de praktijk hun succes bewezen hebben. Er wordt samengewerkt, jij voorop en Susanne vlak naast je. Zij (be)vraagt en is benieuwd, jij komt tot nieuwe inzichten en antwoorden die je helpen zaken anders te ervaren en aan te pakken. Je leert jezelf beter kennen en raakt meer in balans met je hart, lichaam en mind. Er worden verschillende technieken gebruikt:

  • Psycho-educatie: kennis en inzicht rond je klachten geeft al een verruiming van je mogelijkheden anders met jezelf om te gaan. Zie het als een handleiding van jezelf. Er is daarnaast een ruime ‘bibliotheek’ aanwezig met zelfhulpboeken en achtergrondinformatie die je mag lenen als daar behoefte voor is.
  • Bewustzijnsontwikkeling: door je bewustzijn te vergroten en andere perspectieven te geven naast dat wat je kent, word je in staat om losser te komen van je klachten en de situaties waarin je je vast voelt zitten. Dit geeft je vrijheid andere beslissingen te nemen en daarmee  andere ervaringen op te doen. Je emoties en hoe je je lichamelijk voelt, veranderen daarmee veelal op een positieve manier.
  • NLP: jij kent ‘jouw’ manier van omgaan met problemen, maar er zijn meerdere wegen waar je nog niet bekend mee bent die het ‘tij’ kunnen keren. Je perspectief hierin en het bepalen van je intentie zijn hierin heel belangrijk. Jouw doeltoestanden wordt tijdens sessies al zo ingekleurd dat je het al een stuk eigen hebt gemaakt en de meerwaarde hebt kunnen ervaren. Je wordt je daarmee ook meer bewust van waar je vanuit wilt gaan en de criteria en waarden die er voor jou toe doen.
  • EMDR/IEMT/MEP: beide technieken werken met oogbewegingen en zijn helpend je brein uit een negatieve ‘kramp’ te halen. Negatieve filters door ervaringen en trauma’s uit het verleden worden ontladen zodat je weer met een frisse blik in het hier en nu kan kijken. Deze technieken stimuleren het zelfhelend vermogen van je brein.
  • Hartcoherentie: door middel van het beïnvloeden van je hartritme creëer je de mogelijkheid van ontspanning en de voorwaarden voor je brein om zich te openen zodat je veel beter gebruik kan maken van je creativiteit en inzichten. Het geeft je een ruimer perspectief en breder lichaams-, hart- en breinbewustzijn.
  • mBIT: multiple Brain Integration maakt gebruik van de intelligentie van de 3 breinen waardoor je als mens meer als 1 geheel, dus coherent informatie kan verwerken en beslissingen kan nemen zodat je makkelijker in beweging komt.
  • HAT/EFT: dit zijn technieken uit de energiepsychologie waarbij gebruik gemaakt wordt van andere invalshoeken zoals meridianen en de energie van het hart.
  • Voeding en Psyche: het meenemen van kennis over voeding en van neurotransmitters en hun functie in je lichaam en je brein kunnen je herstel verder ondersteunen (onder meer de vragenlijst van Braverman wordt ingezet).
  • PSYCH-K®: hierbij zijn gewenste overtuigen (dus wat jij wenst te geloven over jezelf en de wereld) centraal gezet, getoetst en waar nodig gecorrigeerd zodat je je steviger en meer verbonden bij jezelf in de wereld kan neerzetten.