Wie is Susanne de Jong

Susanne de Jong (1969) is bevlogen over haar vak en betrokken bij haar clienten. Ze heeft een eigen-wijze van denken en beschikt over een flinke dosis zelfreflectie en humor die ze niet schroomt in te zetten tijdens gesprekken. Sessies bij haar zijn dan ook zeker niet altijd ‘zware stof’, er kan flink gelachen worden. Ze maakt makkelijk contact en blijft zich tot op de dag van vandaag ontwikkelen en verrijken op een breed gebied van gezondheid en voeding, fysiek en mentaal. Zo heeft ze in 2014 de opleiding Health Certification (NLP) afgerond en in 2015 de licentie voor hartcoherentietraining behaald.  In 2016/17 heeft ze de mBIT practitioner en de IEMT opleiding afgerond en een driedaagse cursus gevolgd op het gebied van orthomoleculaire Voeding en de Psyche. Recent heeft ze PSYCH-K® Basis, Advanced en Gezondheid- en Welzijn aan haar repertoire toegevoegd.

In 1995 studeerde ze af als Neuropsycholoog aan de VU in Amsterdam en bewoog ze zich vooral in de wereld van diagnostiek bij het Sophia Kinderziekenhuis en de Adolescentenkliniek in Rotterdam (Erasmus). Door het volgen van de Gz-opleiding kwam ze in aanraking met de behandeltak van de psychologie en startte ze haar huidige werkervaring bij een reintegratiebureau waarbij ze leerde zich te bewegen in de complexiteit van klacht/ziekte op de werkvloer. Bij de ANWB heeft ze vervolgens 5 jaar ervaring kunnen opdoen in het samenwerken met HR, bedrijfsartsen en collega psychologen, hoe om te gaan met werkgerelateerde problematiek, reintegratie en stressfactoren op de werkvloer. Sinds 2009 heeft ze haar eigen praktijk Susanne de Jong, Psycholoog voor Arbeid en Vitaliteit. In tegenstelling tot wat de naam doet denken, gaat het in de sessies veel meer om de mens en haar drijfveren dan om ‘arbeid’.

Ze heeft besloten om per 1 januari 2017 haar BIG registratie niet te verlengen om zodoende zoveel mogelijk kwaliteit, privacy en zorg te blijven borgen zoals zij ervaart dat clienten er baat bij hebben. De sfeer die ze hierbij neerzet wordt als zeer prettig ervaren en de resultaten als lonend. Een traject is geslaagd als ze ziet dat iemand als het ware weer ‘in zichzelf zakt’ en het ‘roer pakt’, in plaats van uit het lood staan vanuit de ‘afgeleide’ die men dacht te zijn.

Susanne de Jong is moeder van drie pubers. Ze is afgestudeerd logopedist (1992) en neuropsycholoog (1995). Ze werkt momenteel als psycholoog en coach veel met technieken als EMDR, IEMT, brainspotting, PSYCH-k®, hartcoherentie en als NLP Master Practitioner (Instituut voor Eclectische Psychologie) met een veelvoud van technieken om de mind te ‘resetten’. Tenslotte heeft zij in het verleden neurofeedbacktrainingen gegeven en houdt zij zich momenteel bezig met de mogelijkheden van meditatie en voeding op welzijn en de ‘mind’.